Gewapende man berooft jongens op straat in Enschede

Foto: Politie Enschede

ENSCHEDE – Rond middernacht, van donderdag 20 juli op vrijdag 21 juli, berooft een gewapende jongeman op de fiets een groep van zes jongens, allen leeftijd rond de 15 jaar, aan de Keppelerdijk in Enschede. Hierbij worden onder andere muziekoortjes en een portemonnee afhandig gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

De dader kwam uit de richting van de Moerasspirealaan toen hij vier van de zes jongens in eerste instantie voorbijfietste. Na het passeren van een hekje op de weg, fietste hij ook de andere twee jongens voorbij en ging hij in langzaam tempo voor hen fietsen. Hierop haalde hij een vuurwapen achter zijn broekband vandaan waarna hij de jongens dwong om geld en waardevolle spullen af te geven. De vier andere jongens zagen het voorval gebeuren en keerden hierop om. Na de beroving draaide ook de dader om en keerde terug in de richting waar hij vandaan kwam. Hierbij fietste hij de vier andere jongens voor de tweede keer voorbij.

De zes jongens zijn geschrokken, maar er is niemand gewond geraakt. De politie zoekt getuigen die deze bewuste nacht in de omgeving van de Keppelerdijk iets gezien of gehoord hebben. Heb je tips? Weet je meer? Neem dan contact op via 0900-8844 of bel anoniem met Meld Misdaad anoniem: 0800-7000.