FC Twente-supporter blijft voorlopig vast voor mishandeling Feyenoord-fans

Een 35-jarige man uit Enschede, die wordt verdacht van openlijk geweld na de wedstrijd FC Twente- Feyenoord, is vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris. De officier van justitie heeft gevorderd dat de man 14 dagen in bewaring gaat en de rechter commissaris heeft besloten dat de man inderdaad langer vast blijft zitten.

De man zou afgelopen zondag, na de verloren wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord, betrokken zijn bij een opstootje aan de Haaksbergerstraat in Hengelo. Aanhangers van FC Twente wachtten hier na de wedstrijd supporters van Feyenoord op. Hierbij werd tegen auto’s geschopt en geslagen. Bestuurders die uitstapten om de schade op te nemen, werden vervolgens aangevallen. In totaal werden elf FC Twente aanhangers hiervoor aangehouden. Tien van hen zijn zondag heen gezonden. Hun rol bij het incident wordt verder onderzocht. De officier van justitie zal later een beslissing nemen of zij verder worden vervolgd, en zo ja, waarvoor.

De namen van betrokken personen worden doorgegeven aan de KNVB. De KNVB kan betrokkenen eventueel een stadionverbod opleggen.

De 35-jarige man is vanwege zijn rol én vanwege eerdere veroordelingen niet op vrije voeten gesteld, maar vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie en OM beseffen dat de huidige stand op de ranglijst bij een deel van de fans van FC Twente de komende weken voor emoties kan zorgen. Echter, als er sprake is van openlijk geweld of andere strafbare feiten moet de politie, in samenspraak met het OM, optreden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*