Explosief naar woning gegooid in Glanerbrug

GLANERBRUG – Op de Heidevlinder in Glanerbrug is in de nacht van 12 maart jl. een explosief naar een woning gegooid. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden van die nacht tussen 01:30 een 02:30 uur.

Rond 02:00 uur werd het explosief naar de woning gegooid waar op dat moment meerdere mensen lagen te slapen. Gelukkig raakte er niemand gewond maar dit had maar zo anders kunnen aflopen. De politie neemtĀ  de zaak hoog op en doet uitgebreid onderzoek.

Verdachte op de fiets

Inmiddels weet de politie dat de verdachte die nacht op een fiets bij de Heidevlinder aankwam en dat hij, nadat hij het explosief had gegooid, op diezelfde fiets is vertrokken. Vermoedelijk is hij toen via de busbaan (Gronausebaan) in de richting van de Keppelerdijk gefietst. Hij droeg die nacht donkere kleding en de verlichting van de fiets was aan.

Heb je iets gezien of gehoord wat met de explosie te maken kan hebben en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met de politie op. Beschik je over camerabeelden uit de omgeving van de Heidevlinder, Gronausebaan of Keppelerdijk in Enschede/Glanerbrug van dinsdag 12 maart tussen 01.30 uur en 02.30 uur? Ook dan spreekt de politie je graag!

Contact

Geef je tip door via 0900 8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.