Enschedeër ramt twee politieauto’s op A1 bij Hoog Soeren

Op de A1 ter hoogte van Hoog Soeren reed een onoplettende automobilist zaterdag rond 07.30 uur zonder vaart te minderen door een afzetting en ramde twee stilstaande politievoertuigen.

Agenten waren daar bezig met de afhandeling van een eerdere aanrijding en begeleidden de doorstroming van het verkeer. Niemand raakte gewond. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Enschede, werd meteen aangehouden.

Rond 07.15 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de A1 richting Amersfoort waarop meerdere politie-eenheden ter plaatse gingen voor hulpverlening. Geen van de inzittenden bleek gewond maar aangezien beide voertuigen midden op de weg stonden, moest het overige verkeer in goede banen geleid worden.

Meerdere opvallende politieauto’s stonden met onder meer blauw zwaailicht aan ter beveiliging geparkeerd. Een agent die bezig was om het verkeer over een andere rijstrook te begeleiden zag vanuit de richting Deventer ineens een auto met volle vaart op zich af komen. De bestuurder ramde een eerste politieauto en verloor vervolgens de macht over het stuur. De agent wist bijtijds weg te rennen waarna een tweede politieauto en de vangrail werden geraakt.

Door het incident werd de A1 naar Amersfoort tijdelijk afgesloten, Rijkswaterstaat kwam ter plaatse en stelde een omleiding in. De politie deed onderzoek naar de toedracht. Agenten namen diverse getuigenverklaringen op en Verkeersongevallenanalyse heeft technisch sporenonderzoek gedaan.

Aanhouding voor artikel 5 WVW

De 19-jarige man is meteen aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet, het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid, en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook is een alcoholtest bij hem afgenomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

https://twitter.com/marcel_oosting/status/700945971388272640