Enschede sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Foto: Meld Misdaad Anoniem

ENSCHEDE – De gemeente Enschede gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Roelof Bleker en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem ondertekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst. Door de samenwerking krijgt de gemeente meer signalen over mogelijke criminaliteit en fraude. Hiermee versterkt Enschede de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit.  

Veilig Enschede

Burgemeester Roelof Bleker: “Een veilig Enschede is mijn topprioriteit. Daarom willen we criminaliteit snel opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Via Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners anoniem signalen van fraude en criminaliteit doorgeven. Meldingen die relevant zijn voor ons, bijvoorbeeld meldingen over fraude met uitkeringen of onveilig gebruik van panden, komen dan bij de gemeente terecht.”

Onafhankelijk

Meld Misdaad Anoniem, kortweg M., is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. kunnen inwoners terecht om meldingen te doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Melder blijft buiten beeld

Marc Janssen, woordvoerder van M.: “Het is het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar dat is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld vanwege angst voor wraak of omdat je de dader kent. Mensen kunnen soms de gevolgen van melden niet overzien of willen er na die tijd niets meer mee te maken hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt en dat de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is 7 dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem.