Enschede: Politie brengt slag toe aan crimineel netwerk

De politie heeft woensdag 10 juni op verschillende plaatsen in Oost-Nederland zes hennepkwekerijen opgerold met in totaal 1586 planten. Hiermee is een flinke klap toegebracht aan een crimineel netwerk dat zich met hennepteelt in de regio bezig hield.

Er werden 8 aanhoudingen verricht en twee auto’s in beslag genomen.

Ook voerde de politie op 22 adressen in Oost-Nederland een hercontrole uit op adressen waar eerder hennepkwekerijen hebben gezeten. Hier werden geen kwekerijen aangetroffen.

1586 planten

De hennepkwekerijen bevonden zich in woningen aan de Bingelradestraat en het Corry Vonkplantsoen in Arnhem (373 en 293 planten), aan de Schans in Huissen (500 planten) en aan de Vlierstraat en Bokhorstlanden in Enschede (160, 243 en 260 planten). Er werden in totaal 1586 planten geruimd.

Nauwe samenwerking

De politie kwam het netwerk op het spoor na het oprollen van een vijftal kwekerijen vorig jaar. Uit het onderzoek wat hierop volgde bleek dat de verdachten onderdeel uitmaakten van een breder netwerk wat zich met de hennepteelt bezig houdt. In het onderzoek is nauw samengewerkt tussen de recherche, de lokale politieteams en de belastingdienst.

Met het oprollen van dit netwerk is een flinke klap toegebracht aan dit criminele netwerk. De aangehouden verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.