Dronken bestuurder met 212 km/u over A35 bij Enschede

Foto: Politie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ENSCHEDE – Afgelopen avond vlak voor 22:00 uur werd de bestuurder van een personenauto op de A35 ter hoogte van Enschede gemeten met een snelheid van 212 km/h. Op dit traject geldt een maximum snelheid van 100 km/h.

Hierop is de politie direct achter het voertuig aangegaan en hebben de bestuurder een stopteken gegeven. Aangezien agenten behoorlijk bij moesten trekken werden de blauwe flitsers aangezet om de aandacht van de bestuurder te trekken. Agenten zagen dat de bestuurder afremde en de bestuurder gaf de indruk dat hij het stopteken had gezien.

Op het moment dat agenten dichterbij kwamen zagen ze dat de remlichten van de auto uit gingen. Het werd duidelijk dat de bestuurder weer harder ging rijden en begon met inhalen. Vervolgens nam de bestuurder de afrit Enschede-Zuid en op de afrit haalde de bestuurder een andere auto rechts in via de vluchtstrook. Hierop hebben agenten ook de sirene aangezet.

Opnieuw werd duidelijk dat de bestuurder nog steeds geen gehoor gaf aan het stopteken en met verhoogde snelheid bleef doorrijden. Verderop negeerde de bestuurder ook nog eens het rode verkeerslicht. De politie zat op dat moment vlak achter de bestuurder en deze had toen door dat vluchten geen zin meer had. De bestuurder stopte zijn voertuig en deed zijn alarmlichten aan en gaf zich gewonnen.

Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Op het politiebureau blies de man 455 ug/l. Dat is ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid (grens 220 ug/l)

Tegen de bestuurder zijn meerdere processen verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens zal er een melding worden gemaakt naar het CBR.