Drank en drugsrijder in Enschede gaat opnieuw rijden en krijgt waslijst aan bekeuringen na achtervolging

Foto ter illustratie

ENSCHEDE – In de nacht van zondag op maandag troffen agenten in Enschede een personenauto aan bij een tankstation waarvan de bestuurder betrokken was geweest bij een eerdere melding. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol en cannabis. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede.

Normaal gesproken worden arrestanten voor dit feit na ongeveer een uur weer heengezonden, als het onderzoek is afgerond. Dit in afwachting van een eventuele boete of een uitnodiging voor de rechtbank.

Toen deze verdachte werd heengezonden hadden agenten het sterke vermoeden dat hij de personenauto, waarin hij had gereden, direct weer zou gaan opzoeken. Toen agenten op een hoek gingen wachten bleek dit ook het geval en snel zagen ze dat de auto weer ging rijden. Het werd een achtervolging met hoge snelheden over de Oliemolensingel. Toen de achtervolging door de nauwe straten van de Bothoven ging konden agenten al snel dichterbij komen. De bestuurder was namelijk ook niet in het bezit van een rijbewijs waarbij zichtbare ervaring miste. Op enig moment zag de bestuurder in dat ontkomen aan de politie geen optie was en stopte hij zijn voertuig zonder schade of letsel toe te brengen aan derden.

Uiteindelijk is de verdachte overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne en heeft hij processen verbaal gekregen voor: het wederom rijden onder invloed, het rijden tijdens een rijverbod, het overschrijden van de maximum snelheid van meer dan 50 kilometer per uur, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. Hierop mocht hij eveneens een nachtje blijven slapen in het arrestantencomplex.

Naast alle processen verbaal werd ook zijn voertuig in beslag genomen in afwachting van een beslissing van de Officier van Justitie. Het risico bestaat dat dit voertuig wordt verkocht of vernietigd.