Coronavirus vastgesteld bij inwoner gemeente Enschede

Enschede – Bij een inwoner in de gemeente Enschede is het coronavirus vastgesteld. Dat is na onderzoek door de GGD bevestigd.

De persoon is op dit moment in thuisisolatie. De GGD Twente brengt in kaart met wie de inwoner contact heeft gehad en zoekt contact met deze mensen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede: “Eigenlijk zaten we er in Enschede al op te wachten. Met 160.000 inwoners is de kans klein dat we hier de dans ontspringen. We leven mee met de patiënt die te horen heeft gekregen dat er een besmetting is geconstateerd. Dat geldt ook voor de naaste familieleden. Wat zij nu meemaken is vervelend en ongemakkelijk en brengt de nodige zorgen met zich mee. De patiënt heeft de GGD verzocht de privacy zoveel mogelijk te respecteren en ik hoop dat dit verzoek ook door anderen gerespecteerd wordt.”

De gemeente volgt het advies en de informatie van de GGD en het RIVM op de voet. Deze organisaties geven aan dat er – naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen – geen reden is voor extra maatregelen.