Burgemeester legt gebiedsverboden op aan vijf overlastgevers in binnenstad van Enschede

ENSCHEDE – Burgemeester Roelof Bleker heeft gebiedsverboden opgelegd aan vijf overlastgevers, omdat zij ernstige en herhaaldelijke overlast veroorzaakten in de binnenstad van Enschede. De gebiedsverboden gelden voor een periode van drie maanden.

Politieregistraties geven aan dat vijf overlastgevers zeer regelmatig ernstig en hinderlijk gedrag vertoonden in het centrum van Enschede. Vanwege diverse overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft de burgemeester besloten dat de overlastgevers vanaf 24 mei 2022 voor een periode van drie maanden de binnenstad van Enschede en een deel buiten het centrum niet meer mogen bezoeken. Daarbij gaat het onder meer om het Stationsgebied, het gebied rond de Performance Factory en het Boerenkerkhof. Als de overlastgevers het gebiedsverbod schenden, wordt het verbod verlengd met nog eens drie maanden.

Sinds 1 februari 2022 heeft burgemeester Roelof Bleker tot op heden aan twaalf overlastgevers een gebiedsverbod opgelegd voor de binnenstad van Enschede. “De binnenstad van Enschede is de huiskamer van onze stad, waar mensen in een plezierige sfeer elkaar kunnen ontmoeten, kunnen winkelen en kunnen ontspannen. Om de sfeer plezierig te houden, treden politie en gemeente op tegen overlastgevers”, zo verteld burgemeester Bleker.