Beloning uitgeloofd in onderzoek moord Jihad Jafo uit Enschede

Foto: Politie

ENSCHEDE – De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 20.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing in de zaak van Jihad Jafo. Jihad Jafo werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist. Zondagmiddag 22 mei 2022 werd in het kanaal Almelo – De Haandrik het lichaam van de vermiste Jihad gevonden. Hij was met geweld om het leven gebracht.

Op 6 december 2021 rond 19.30 uur werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

Het lijkt erop dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

Jihad Jafo is met geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam is vervolgens verpakt in onder meer een deken en vuilniszakken. Het is bijna niet te doen om zo’n lichaam in je eentje te verplaatsen. Daarom denkt de politie dat er ten minste twee personen bij Jafo’s dood betrokken zijn.

Heeft u meer informatie? Informatie doorgeven kan door te bellen naar 0800-6070. Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088 – 661 77 34. Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor uw veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. Bij het tabblad ‘voortgang’ vindt u meer manieren om uw informatie door te geven.

Lees hier het hele dossier.