Bedrijfspand in Enschede volledig verwoest door zeer grote brand

Archieffoto

ENSCHEDE – Een bedrijfspand in Enschede is zondagavond volledig verwoest door een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er was niemand in het pand aanwezig.

Zondagavond rond half negen kwam de melding van rookontwikkeling in een pand aan de Marssteden in Enschede. Bij aankomst bleek het bedrijfspand over beide verdiepingen volledig gevuld met rook. De brand was nog niet uitslaand. Er is direct opgeschaald naar grote brand. Gezien de hitte en de rook kon de vuurhaard niet direct gevonden worden.

Iets later werd de brand wel uitslaand. De brand was moeilijk te blussen. Met de brandweer inzet is geprobeerd om overslag naar naastliggende panden en brandcompartimenten te voorkomen. Gezien de snelle en hevige uitbreiding is het pand verloren gegaan. Naastliggende panden zijn behouden.

De rookwolken trokken in de richting van Haaksbergen. Er zijn door de brandweer diverse metingen uitgevoerd, maar er zijn geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De omgeving is opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Wel was de brandlucht tot in de verre omgeving te ruiken.

Bluswater is aangevoerd uit een nabij gelegen vijver. Ook is er een drone ingezet om een goed beeld van de brand te krijgen. Bij het bestrijden van de brand zijn er vele kazernes uit heel Twente ingezet. Ook is er een verkenningseenheid uit Noordoost Gelderland ingezet.