Agenten Grensoverschrijdend politieteam ontdekken zakken vol gestolen spullen in auto in Enschede

Foto: GPT-Oost-Nederland

Een Duitse en een Nederlandse agent van het Grensoverschrijdend politieteam hielden op dinsdag 6 december op de Wicher Nijkampstraat twee mannen van 33 en 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. In de auto van de twee werden onder andere drie vuilniszakken vol met waarschijnlijk gestolen spullen gevonden.

Zeer verdacht gedrag

Het internationale koppel surveilleerde in burgerkleding en in een opvallende auto in de omgeving van de Deurningerstraat in Enschede. De agenten zagen op de parkeerplaats bij een supermarkt auto staan met Duits kenteken. Een inzittende liep op dat moment met een lege tas naar de supermarkt.

De agenten besloten de situatie een tijdje te observeren. Vijf minuten later rende de inzittende met een volle tas terug naar de auto, waarna deze er vandoor reed. Dit zeer verdachte gedrag was voor de agenten aanleiding om de auto op de Wicher Nijkampstraat een stopteken te geven voor een identiteitscontrole.

Onderbuik gevoel blijkt te kloppen

Het onderbuik gevoel van de agenten dat er iets niet in de haak was bleek te kloppen. Op de achterbank zagen zij een (naar later bleek voor diefstal geprepareerde) tas liggen met daarin een paar nieuwe schoenen met het beveiligingslabel er nog aan. Tijdens de controle die volgde werd een tas gevonden met spullen die waarschijnlijk bij de supermarkt zijn gestolen.

In de kofferbak lagen drie vuilniszakken die waren gevuld met nieuwe kleding, cosmetische apparatuur en etenswaren. De twee inzittenden werden daarop aangehouden op verdenking van diefstal. Uit het politiesysteem bleek dat de 39-jarige al gesignaleerd stond voor een eerdere diefstal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*