Aantreffen lichaam Jihad Jafo in kanaal bij Bruchterveld vanavond in Opsporing Verzocht

Foto: Gert Stegeman

ENSCHEDE – Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteed dinsdagavond aandacht aan het aantreffen van het lichaam van de Enschedese Jihad Jafo in een kanaal bij Bruchterveld.

Op zondagmiddag 22 mei zagen voorbijgangers een onbekend voorwerp in het kanaal in de omgeving van ’t Lijntje in Bruchterveld drijven. Omdat niet duidelijk was wat het voorwerp was, werd de politie er bij geroepen.

Bij nader onderzoek bleek het om een lichaam van een overleden man te gaan. Het stoffelijk overschot is vervolgens naar het NFI gebracht voor onderzoek naar de identiteit. Uit de sectie is gebleken dat het gaat om het lichaam van de sinds 6 december vorig jaar vermiste 33-jarige Jihad Jafo uit Enschede. De politie beschikt over aanwijzingen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 24 mei 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 25 mei 2022 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO 1. Terugkijken kan via NPO Start. Dit is de laatste aflevering van het seizoen. De eerstvolgende uitzending is op 30 augustus 2022.