Aanhouding voor belemmering, vernieling van een politieauto, belediging en plegen van verzet

Foto: Politie
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  

Enschede – Gisterenavond rond 20.30 uur kregen agenten de melding van een vechtpartij in een woning aan de Wethouder Gerbertstraat in Enschede. Het zou gaan om een heftige vechtpartij waarbij geschreeuw en gestomp te horen was.

Toen de agenten aankwamen bij de woning werden zij door één van de bewoners (die buiten de woning stond) niet binnengelaten tot de woning, terwijl de toestand van de andere bewoner niet duidelijk was. Om er zeker van te zijn dat alles goed ging met de andere bewoner, wilden de agenten op basis van artikel 3 van de Politiewet (het handhaven van de rechtsorde en hulp verlenen aan hen die dit nodig hebben) de woning betreden.

Toen zij meerdere malen gehinderd werden de woning te betreden, is besloten de persoon die buiten stond, een 25-jarige man uit Enschede, aan te houden. Deze verdachte werd geboeid en geplaatst in een politieauto.

Nadat de agenten in de woning waren geweest en gecheckt hadden hoe het ging met de andere bewoner, deze bleek niet gewond, gingen zij terug naar hun auto. Toen zij hier echter aankwamen, bleek deze van binnen behoorlijk vernield te zijn. Zo waren de ramen onder gespuugd en de versnellingspook en beeldschermen vernield. Daarnaast besloot de aangehouden verdachte de agenten voor alles en nog wat uit te maken en verder fysiek verzet te plegen.

Uiteindelijk is de verdachte met een ander dienstvoertuig naar het arrestantencomplex in Borne gebracht. De lijst met strafbare feiten die hem ten laste zullen worden gelegd is uiteindelijk behoorlijk gegroeid.

Foto: Politie