12 aanhoudingen in Enschede bij politieacties tegen drugsoverlast

Bij de vanmiddag gehouden politieactie tegen drugsoverlast zijn in totaal 12 mensen aangehouden. Het ging om een veiligheidscontrole in de vorm van preventief fouilleren en drugscontroles in de treinen op het traject Enschede – Gronau. Hierbij is nauw samengewerkt met de Duitse politie.

Preventief fouilleren en assistentie helikopter

In een gedeelte van het centrum in Enschede (Noorderhagen, Willem Wilminkplein en aangrenzende straten) heeft vrijdag 29 mei rond 16.00 uur een veiligheidscontrole plaatsgevonden. Deze veiligheidscontrole stond in het teken van preventief fouilleren op bezit van wapens en munitie.

Bij de actie preventief fouilleren werden meerdere personen gefouilleerd en is een man aangehouden die bij het zien van de politieagenten er van door ging. Hij is aangehouden en de drugs die bij hem werd aangetroffen is in beslag genomen. De helikopter assisteerde bij deze actie en hing een aantal minuten boven het centrum van Enschede.

Zoeking in woningen

In twee woningen aan de Deurningerstraat en de Bombazijnstraat in Enschede zijn zoekingen verricht door de politie. Hierbij werden vier mannen aangehouden in de woning aan de Deurningerstraat. Op beide locaties werden meerdere goederen, waaronder drugs en forse geldbedragen in beslag genomen.

Drugscontroles

Naar aanleiding van diverse klachten zijn er op het treintraject Enschede – Gronau drugscontroles gehouden. Met behulp van drugshonden werden treinreizigers gecontroleerd op het in bezit hebben van drugs. De Duitse politie heeft hierbij ook een actieve rol vervuld. Ook zijn er controles uitgevoerd op het station van Glanerbrug.

Op het station in Gronau werd een man aangehouden met drugs in zijn bezit. In de trein hebben diverse personen afstand gedaan van hun (soft)drugs. Tevens werd op het Miro-terrein een auto gecontroleerd waar drugs werden aangetroffen. De bestuurder en nog een man werden aangehouden. In totaal zijn twaalf mannen aangehouden.