Zakkenrollers stelen portemonnee van vrouw bij station Deventer, wie herkent ze?

Foto: Politie

DEVENTER – Aan de Stationsstraat in Deventer bestalen twee mannen een vrouw van haar portemonnee. Herken jij dit tweetal?

De mannen liepen achter hun slachtoffer aan de fietsenstalling in. Mogelijk hadden ze haar al een tijdje op het oog en hadden ze gezien waar zij haar portemonnee had opgeborgen. Toen de vrouw haar fiets uit het fietsenrek tilde en ermee achteruitreed, liep één van de mannen langs. Hij deed alsof haar fiets hem raakte en trok daarmee haar aandacht. Vervolgens knoopte hij een gesprekje met haar aan. Dit gebeurde niet in het Nederlands. Welke taal dan wel, was de vrouw niet duidelijk. Ze begreep dan ook niets van wat de man zei. De man maakte van de verwarring gebruik door de portemonnee van de vrouw uit haar jaszak te vissen. Daarna gaf hij de portemonnee onopvallend aan de andere verdachte, die er gelijk mee wegliep. Kort daarna liep ook de eerste man weg.

De volgende dag ontdekte de vrouw dat haar portemonnee kwijt was. Toen ze haar afschrijvingen bekeek, zag ze dat er meerdere transacties waren gedaan met haar pinpas. Ook was er gebruikgemaakt van haar OV-kaart.

Herken jij de mannen? Neem dan contact met de politie op!

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.