Wilde achtervolging na verkeerscontrole in Deventer

De verkeersteams van de politie Oost Nederland hielden van zaterdagavond tot zondagochtend 11 oktober een grote alcoholcontrole op verschillende locaties in Deventer.

Doel van de actie was zoveel mogelijk bestuurders onder invloed van de weg halen om ongelukken en letsel te voorkomen.

Van 21.00 tot circa 3.00 uur werden automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit gebeurde op verschillende locaties in en rond Deventer. In totaal werden 1460 bestuurders gecontroleerd door middel van een blaastest. Tegen 17 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zes bestuurders konden hun rijbewijs inleveren omdat ze teveel hadden gedronken. De hoogst gemeten hoeveelheid was 725 ug/l.

Bestuurder probeert te vluchten

Op de Leonard Springerlaan probeerde een bestuurder van een auto aan de controle te ontkomen. Dit ontaardde in een achtervolging die eindige op de Bachlaan in Twello. Daar kon de auto van de 22-jarige man uit Apeldoorn worden klemgereden. Zijn auto en een politieauto raakten daarbij total loss. De man probeerde nog te voet te vluchten, maar hij werd snel door agenten aangehouden. Er raakten geen agenten gewond. De 22-jarige is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Naast dat hij een waslijst aan verkeersovertredingen had begaan, bleek dat de man reed zonder rijbewijs.

Toch achter het stuur na invordering rijbewijs

Op de Zutphenseweg (N348) werd het rijbewijs van een vrouw ingevorderd. Uit de blaastest bleek dat ze teveel had gedronken, maar ze weigerde een blaastest. Agenten zagen haar korte tijd later weer rijden, waarop ze opnieuw werd aangehouden. Dit keer voor rijden met ingevorderd rijbewijs.