Wie (her)kent de mannen die explosief plaatsen bij hotel Royal in Deventer?

Foto: Politie

DEVENTER – Aan de Brink in Deventer legde iemand in de nacht van 24 op 25 december een explosief neer bij een hotel. Een handlanger filmde de ontploffing.

De mannen kwamen rond 04.30 uur aan bij het hotel. Een van hen zette een explosief voor de deur en stak deze aan. Deze poging mislukte, want voordat de ontploffing had moeten plaatsvinden was het vuur al gedoofd. Een half uur later deed de man een tweede poging, die wel lukte. Er vond een enorme explosie plaats. In het hotel was die nacht niemand aanwezig. Toch had het alsnog slecht kunnen aflopen, want er was aardig wat uitgaanspubliek op de been. Gelukkig vielen er geen gewonden. Wel raakte het pand zwaar beschadigd: de voorgevel en entree werden weggeblazen. Ook gingen ruiten van bovenwoningen aan de overkant kapot.

Vragen

  • Weet jij wie de mannen op de beelden zijn?
  • We vermoeden dat de mannen zijn gevlucht via de Spijkerboogsteeg, Kleine Overstraat, Brink en Rijkmanstraat. Heb jij de mannen zien vluchten? Misschien zelfs in een auto zien stappen?
  • Weet jij weet meer over een mogelijk motief?
  • Ben jij getuige geweest maar heb je nog niet met ons gesproken?

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.