Welle in Deventer afgesloten vanwege hoogwater IJssel

Foto: Gemeente Deventer

DEVENTER – Het water in de IJssel staat hoog. De Welle in Deventer wordt daarom afgesloten voor verkeer. Ook het parkeerterrein Melksterweide op de Worp is door de gemeente afgesloten.

Vanwege preventieve maatregelen wordt de Welle afgesloten

De waterstand stijgt snel. Naar verwachting tot de kritieke grens van 6,30 meter op woensdagochtend 27 december. Of de Welle woensdagochtend opent, is nog onzeker.

Parkeerterrein Melksterweide afgesloten

Vanwege de hoogwater situatie in de IJssel en het vele kwelwater is het niet langer verantwoord om te parkeren op de Melksterweide. Het risico op beschadiging van zowel auto’s als het parkeerterrein zelf is te groot om het terrein open te houden. Ook is er een groot risico dat auto’s vast komen te zitten in de modder.

De weg met parkeerplaatsen (betaald) naar het IJsselhotel blijft nog wel open.

Regen en smeltwater

In Zwitserland en Duitsland valt extreem veel regen en smelt veel sneeuw. De waterstand bij Lobith is nu 12,60 meter. Na kerst kunnen standen tussen 14,50 meter en 15,00 meter bereikt worden. Het gaat hierbij om verwachtingen, omdat een deel van de neerslag nog moet vallen. In Deventer is de stand dan ongeveer 6 tot 6,10 meter. Bij 6,30 gaat de IJssel over de Wellemuur en wordt De Welle afgesloten. De gemeente houdt de standen nauwlettend in de gaten en bereidt eventuele acties voor.