Vrouw van tas beroofd in Deventer, twee mannen aangehouden

DEVENTER – In de nacht van zondag op maandag net na middernacht kwam er bij de politie Deventer een melding binnen van een oplettende getuige dat er een vrouw van haar tas werd beroofd.

De getuige gaf een goed signalementen van de daders door. Het betreffende slachtoffer, een 57-jarige vrouw uit Deventer, kon zelf niet veel informatie over deze beroving vertellen.

De beroving vond plaats op de Diepenveenseweg in Deventer. Met verschillende politie-eenheden werd in de omgeving gezocht. Op een gegeven moment troffen politieagenten een jongeman aan die voldeed aan het signalement. Hij stond ter hoogte van bushalte ‘Pinkster’. De man, 21 jaar uit Deventer, werd daarop aangehouden. Even later werd de andere verdachte, 19 jaar uit Deventer, aangehouden in zijn woning.

De handtas van de vrouw werd daarop snel teruggevonden op de Lathmerstraat. Deze is voor nader onderzoek in beslag genomen. Een paar goederen ontbraken uit de tas. De jongemannen zijn opgesloten in het politiecellencomplex in Apeldoorn en zullen nog nader verhoord worden. De vrouw zal vandaag aangifte doen van de beroving.