Vrouw uit Deventer opgepakt in onderzoek groot aantal woninginbraken Gelderland en Overijssel

In een onderzoek naar een groot aantal woninginbraken in de provincies Gelderland en Overijssel heeft de politie vier arrestaties verricht. Drie Apeldoorners en een vrouw uit Deventer in de leeftijd van 25 tot en met 56 jaar zitten voorlopig vast.

Rechercheurs van het district woninginbraken team Noord- en Oost Gelderland kwamen het viertal op het spoor bij een onderzoek dat medio april dit jaar begon. Meerdere verschillende aangiftes van woninginbraken werden tegen het licht gehouden. Wat daarbij opviel was dat de inbrekers telkens toesloegen op adressen tijdens een uitvaart. De verdachten werden eind juli aangehouden en zitten gedurende het onderzoek nog vast.

Buit teruggevonden

Op een viertal adressen doorzochten rechercheurs woningen en een garagebox. Daarbij werden meerdere gsm’s, laptops maar ook sieraden aangetroffen. Ook werd een gestolen auto aangetroffen. De goederen zullen worden geïnventariseerd en na onderzoek aan de rechtmatige eigenaars worden teruggegeven. De politie sluit meer aanhoudingen in de zaak niet uit.