Voortvluchtige Duitse moordverdachte in Deventer aangehouden

Een 25-jarige Duitse moordverdachte wordt eind deze week overgeleverd aan Duitsland. Het Fugitive Active Search Team Nederland (FastNL) en de lokale politie hebben de man eind vorige week in de gemeente Deventer aangehouden, op verzoek van de Duitse autoriteiten.

Onderzoek

De man wordt in Duitsland verdacht van moord op zijn vriendin, een 23-jarige vrouw uit Eritrea. Zij werd op 12 augustus dood aangetroffen in Wiesbaden. De 25-jarige verdachte kon worden opgespoord aan de hand van vingerafdrukken. Het spoor leidde vervolgens naar Overijssel, waar hij zich zou bevinden.

Aanhouding

Op donderdagavond 8 oktober konden FastNL en de lokale politie overgaan tot de aanhouding van de man in de gemeente Deventer. Zijn voorgeleiding aan de rechter commissaris in Amsterdam heeft maandag plaatsgehad. In afwachting van zijn overlevering, is hij in een huis van bewaring geplaatst.

FastNL

FastNL is een landelijk team van politie en OM dat zich onder leiding van het Landelijk Parket bezig houdt met de (internationale) signalering en opsporing van voortvluchtige veroordeelden, die nog 120 dagen of meer gevangenisstraf moeten uitzitten. Maar ook van voortvluchtige TBS’ers en jeugd TBS’ers.

(Bron: Openbaar Ministerie)