Veel politie inzet rond wedstrijd Go Ahead Eagles – PEC Zwolle

DEVENTER – ZWOLLE – Go Ahead Eagles heeft in Deventer de IJsselderby met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Invaller Giannis Botos maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer. 

Voor, tijdens en na de wedstrijd was de politie massaal aanwezig. De supporters bussen vanuit Zwolle arriveerden kort voor aanvang van de wedstrijd in Deventer. Het verkeer werd tijdelijk stilgelegd om de bussen vrije doorgang te geven. De politie hoefde hier verder niet in actie te komen.

Wedstrijd stilgelegd

Na een halfuur spelen werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Vanuit het uitvak kwam vuurwerk en er kwamen meerdere stoeltjes op het veld terecht, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de wedstrijd stilleggen. Nog geen tien minuten na de staking van de wedstrijd ging deze weer verder. Als vervolgens zwarte rookwolken te zien zijn in het uitvak wordt de wedstrijd voor een tweede keer kort gestaakt.

Uitzwaaien

Na de wedstrijd verzamelden supporters van Go Ahead Eagles zich op de kruising Henri Dunantlaan om de spelersbus van PEC Zwolle uit te zwaaien. De ME was daarbij massaal aanwezig om de fans op afstand te houden. Er deden zich ook hier geen noemenswaardige problemen voor.