UPDATE: Troep en asbest op A1 bij Voorst opgeruimd, weg weer open

DEVENTER – Weggebruikers houden vermoedelijk tot het eind van de middag last van de troep die boeren op de A1 bij Voorst hebben gedumpt.

De weg richting Apeldoorn is dicht tussen Voorst en knooppunt Beekbergen. Daar is gisterochtend een blokkade op de weg gelegd, die asbest bevat en dit moet gesaneerd moet worden. De weg blijft tot zeker einde van de middag afgesloten. Het opruimen duurt een stuk langer omdat aannemers zich terugtrokken na bedreigingen.

Rijkswaterstaat heeft een andere aannemer gevonden die inmiddels is begonnen met de opruimwerkzaamheden. Het asbest dat op de weg lag is inmiddels gesaneerd, maar de rest van de rommel moet nog worden weggehaald.

Verkeer vanuit Twente kan omrijden via Almelo en Zwolle over de A35 en de A28, meldt de ANWB. In de andere rijrichting waren twee rijstroken dicht, deze zijn inmiddels weer open.

UPDATE 13.40 uur: Op deĀ A1 bij Voorst zijn de schoonmaakwerkzaamheden afgerond. Er is onder meer asbest weggehaald door een gespecialiseerd bedrijf. Daarna heeft een ZOAB-cleaner het asfalt schoongemaakt. De weg is zojuist vrijgegeven.