Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dodelijk steekincident Deventenaar Joël Alfarez

Woensdagavond 20 januari heeft de politie een 21-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident in Zutphen waarbij de 23-jarige Joël Alfarez zwaar gewond raakte. Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 31 december, Joël Alfarez overleed enkele uren later.

Door een getuige is gezien dat het slachtoffer op 31 december een conflict had met twee andere mannen. De politie verdenkt de 21-jarige man en de eerder aangehouden 26-jarige man ervan de twee personen te zijn met wie Joël Alfarez oudejaarsdag een conflict had. Het rechercheteam onderzoekt wat precies de rol was van beide verdachten in dat conflict.

De eerste verdachte in dit onderzoek werd op 7 januari aangehouden. Deze 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit sindsdien vast. De man verschijnt vandaag voor de Raadkamer voor een besluit over zijn hechtenis.

Aanleiding nog in onderzoek

Het rechercheteam dat sinds 31 december onderzoek doet naar de dood van Joël Alfarez heeft zeker nog veel vragen over de aanleiding van het conflict. Tips in dit onderzoek zijn dus nog altijd zeer welkom. Weet u meer over de aanleiding van het conflict dat Alfarez fataal werd, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding of tip door laten geven aan het rechercheteam via Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000.