Twee zwaargewonden na botsing tussen bestelbus en vrachtwagen in Deventer

DEVENTER – Afgelopen nacht rond 03.15 uur zijn op de kruising van de Snipperlingsdijk met de Amstellaan in Deventer een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding gekomen.

De vrachtwagen reed op de Amstellaan richting de A1 en de bestelbus kwam van rechts van de Snipperlingsdijk vanuit het centrum/Boreel. Midden op de kruising raakte de vrachtwagen het busje in de bestuurderszijde.

Het motorblok van het busje vloog door de klap uit het voertuig. De bestuurder van het busje zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Beide inzittenden van het busje zijn met zware verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Deventer en Zwolle. Er werd een traumaheli opgeroepen maar de ambulance vertrok al toen de helikopter bijna ter plaatse was. De heli is daarop alsnog bij het ziekenhuis geland waar de arts uit de heli bij een ambulance is ingestapt en naar het ziekenhuis in Zwolle gereden. De traumaheli heeft de arts in Zwolle weer opgepikt.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en is meegenomen naar het bureau voor verhoor, een standaard iets bij zware aanrijdingen. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de aanrijding.