Tips na Opsporing Verzocht leiden tot aanhouding zedenincident Deventer

DEVENTER – De politie heeft in de nacht van 27 maart een verdachte aangehouden voor een zedenincident aan de Toutenburg in Deventer. Dinsdag 26 maart toonde het onderzoeksteam beelden van de verdachte in het programma Opsporing Verzocht. Er kwam concrete informatie binnen die leidde tot de aanhouding van een 31-jarige man uit Deventer.

De beelden werden na de uitzending veel gedeeld en er kwamen meerdere tips binnen. Het onderzoeksteam wil iedereen die informatie heeft gedeeld en heeft meegedacht bedanken voor hun betrokkenheid. Zoals eerder vermeld wordt er vanwege de aard van het incident, en ter bescherming van het slachtoffer, geen verdere informatie gedeeld.

Getuige

In de uitzending werd een specifieke getuige opgeroepen zich te melden. Deze getuige liep die zondagmiddag op de Kannenburg en kruiste de verdachte. De getuige droeg een knielange bruine jas, lichte spijkerbroek en witte sneakers. Deze getuige is nog niet bekend. Mocht iemand zich in deze persoon herkennen, dan wordt hij/zij alsnog gevraagd contact op te nemen.

De politie is nog op zoek naar deze mogelijke getuige.