Politie zoekt ‘Hennie met opvallend blauwe ogen’ voor overval op 70-jarige Zutphenaar

Foto: Politie

Deventer – Zutphen – Bij een woningoverval aan de Berkenlaan op 8 juli 2018 werd het slachtoffer (70) in de rug geschoten. De twee vermoedelijke daders die binnen zijn geweest, zijn aangehouden. Naar een derde verdachte, die mogelijk Hennie heet, is de politie nog op zoek.

De gezochte man zou de auto hebben bestuurd die bij de woningoverval werd gebruikt. Die auto is hoogstwaarschijnlijk de zwarte Volkswagen Golf die zo’n vijf uur na de overval uitgebrand werd aangetroffen in het Gelderse Loenen.
Duitse kentekenplaten

De Golf was een kleine drie weken eerder gestolen vanaf de Hungerstraat in Deventer. Dat moet gebeurd zijn tussen 22:00 uur op 20 juni en 08:45 uur de volgende ochtend.

Op de aangetroffen, uitgebrande auto zaten gestolen Duitse kentekenplaten. Dat komt overeen met getuigenverklaringen; tijdens de overval is gezien dat voor de woning van het slachtoffer een zwarte VW Golf geparkeerd stond, met Duitse kentekenplaten.

Mogelijk bestuurd door ‘Hennie’

Op bewakingsbeelden van die zondagavond 8 juli is te zien hoe precies zo’n auto in de omgeving van de Berkenlaan reed rondom het tijdstip van de woningoverval, circa 21.00 uur.

Op basis van een verkregen tip denkt de politie dat de zwarte Golf werd bestuurd door iemand die Hennie heet en mogelijk opvallend blauwe ogen heeft.

Deventer

De twee in november aangehouden mannen (33 en 21 jaar oud) zijn inwoners van Deventer. Het is goed mogelijk dat ‘Hennie’ ook uit die stad komt of er in elk geval een bepaalde binding mee heeft.

Zegt die naam Hennie u iets in verband met de woningoverval, wellicht in combinatie met de opvallend blauwe ogen en/of de zwarte VW Golf? Meld dat dan alstublieft. Ook als u meer weet over de diefstal van de auto of over het brandend achterlaten ervan, hoort de politie dat graag van u.

Vragen

De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Wie weet er meer?

  • Wie weet meer over de achtergrond of aanleiding van deze overval?
  • Wie weet meer over de identiteit van een mogelijke derde dader?
  • Wie heeft meer informatie over de uitgebrande auto (een zwarte Volkswagen Golf, model hatchback)? ​
  • Zegt de naam Hennie u iets in verband met de woningoverval, wellicht in combinatie met de opvallend blauwe ogen en/of de zwarte VW Golf?

Alle informatie kan relevant zijn voor het onderzoek. Als u in de omgeving iets gezien of gehoord heeft, bel dan de politie via 0900-8844. U kunt ook een anonieme melding doen via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Dit kan door te bellen met 0800-7000 (gratis) of door het online te melden.

(Bron: Politie/Opsporing Verzocht)