Politie zoekt getuigen diefstal dieseltank en grondplaten in Deventer

De politie onderzoekt een diefstal aan het Douwelerkolkpad in Deventer. In de periode van vrijdagmiddag 6 november tot maandagmorgen 9 november zijn daar een dieseltank, drie puinbakken en ongeveer 60 grondplaten weggenomen. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Een loonbedrijf is in het gebied bezig met rioolwerkzaamheden. Maandagmorgen ontdekte een medewerker van het bedrijf dat er een dieseltank met ongeveer 700 liter weg was genomen. Vermoedelijk is dat met een tractor of een shovel gebeurd. De grondplaten lagen over de weg tussen het Douwelerkolkpad en een voormalige wielerbaan. Die platen zijn mogelijk weggehaald met behulp van een vrachtwagen.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De diefstal heeft plaats gevonden in het weekend tussen vrijdagmiddag 13.00 uur en maandagmorgen 8.00 uur. Eén getuige heeft tegen de medewerker verteld dat ze zaterdag een heftruck heeft gezien. Haar gegevens zijn echter niet bekend. Zij wordt verzocht om alsnog contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook voor andere getuigen.

Hebt u afgelopen weekend iets gezien bij het Douwelerkolkpad? Bel dan 0900-8844.