Politie zoekt daders en getuigen van mishandeling in Diepenveen

In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli tussen 05.15 uur en 05.45 uur werd een jongen mishandeld ter hoogte van de Gewestlaan met de Lichtenberglaan in Diepenveen.

Het slachtoffer fietste na een avondje stappen in Deventer alleen op de fiets terug. Toen het slachtoffer over de Lichtenberglaan fietste zag hij een onbekende jongen met zijn fiets midden op de weg staan. Het slachtoffer sprak kort met deze onbekende jongen toen er plotseling een 2e onbekende jongen vanuit een zijstraat aan kwam lopen. De 1e onbekende jongen begon vervolgens te schelden en was kennelijk kwaad op het slachtoffer en probeerde hem uit te dagen. De 2e onbekende jongen probeerde de boel te sussen.

Het slachtoffer stapte vervolgens op zijn fiets om naar huis te fietsen. Hierbij passeerde hij de 2 onbekende jongens. De 1e onbekende jongen hield het slachtoffer vervolgens tegen begon tegen de fiets van het slachtoffer aan te schoppen waardoor de fiets op de grond viel. Het slachtoffer liep vervolgens achteruit omdat de 1e onbekende jongen op hem af kwam lopen. Hierdoor struikelde het slachtoffer en kwam ten val.

Toen het slachtoffer weer op wilde staan werd hij door de 1e onbekende jongen hard in zijn gezicht geslagen. Door de klap had hij een wond aan de rechterzijde van zijn hoofd. Hierop renden beide onbekende jongens hard weg en stapten ze op hun fiets die op de hoek van de Gewestlaan met de Lichtenberglaan stond en fietsten weg.

Het slachtoffer is door ouders van een vriend (die in de omgeving woonden) naar de 1e hulp gebracht van het ziekenhuis in Deventer en is daar behandeld aan zijn verwondingen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en de politie doet onderzoek. De politie is daarom opzoek naar deze 2 onbekende jongens.

Signalement 1e onbekende jongen:

Leeftijd: ongeveer 17 jaar
Lengte: ongeveer 1.75m
Haar: zwart, opgeschoren aan de zijkanten
Huidskleur: licht getint
Spraak: Nederlands met een buitenlands accent, vermoedelijk Turks of Marokkaans
Kleding: grijze broek met in het midden en band, alsof de broek zou kunnen worden afgeritst. Een zwart T-shrit met korte mouw.

Signalement 2e onbekende jongen:

Leeftijd: ongeveer 18 jaar
Lengte: ongeveer 1.80m
Haar: zwart, opgeschoren aan de zijkanten, met krullen bovenop
Huidskleur: licht getint
Spraak: Nederlands met een buitenlands accent, vermoedelijk Turks of Marokkaans
Kleding: onbekend
Kleur fiets: lichtbruin

Heb je die nacht iets gezien of gehoord wat mogelijk met deze mishandeling te maken kan hebben of heb je informatie over deze 2 onbekende jongens dan wil de politie dit graag weten.

Je kunt de politie bereiken door te bellen naar 0900-8844.

Wil je liever anoniem je informatie delen? Bel dan Misdaad Anoniem: 0800-7000.