Politie pakt verdachten op dankzij geleende fiets

Op maandagmiddag 28 september hielden agenten in de binnenstad van Deventer drie verdachten aan met geprepareerde tassen. Een agent leende hierbij de fiets van een omstander om de laatste verdachte in zijn kraag te vatten.

Rond 16.45 uur surveilleerden agenten in de binnenstad van Deventer. Op de locatie de Welle viel hun oog op drie personen met boodschappentassen. Ze vertoonden nogal opvallende gedrag het zien van de agenten. Ze lieten een tas achter en liepen vervolgens zonder tas verder. Bij controle van die tas bleek de tas zodanig aangepast dat hiermee het anti-diefstalalarm van winkels kon worden omzeild.

De agenten hielden twee van hen direct aan maar de derde ging er rennend vandoor. Eén van de politieagenten bedacht zich geen moment en leende een fiets van een jongedame in de omgeving en ging er snel achteraan. Hierdoor kon ook de laatste worden aangehouden.

De drie verdachten afkomstig uit Essen (D) werden aan bureau verhoord. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor voorbereidingshandelingen om winkeldiefstal te plegen.

De agent die de fiets leende gaf deze nadien terug aan de eigenaresse maar de identiteit hiervan is onbekend gebleven. De politie roept deze jongedame op zich te melden bij de politie. Dit zowel om haar te bedanken en te vragen of schade is ontstaan aan de fiets die vanzelfsprekend zal worden vergoed.