Politie onderzoekt brandstichtingen in Deventer

De politie is een onderzoek gestart naar een brandstichting aan de Zandweerdsweg. Zaterdagnacht 27 juni zijn een auto, een vouwwagen en twee carports afgebrand en raakte een andere auto beschadigd.

Na technisch onderzoek bleek het om een brandstichting te gaan. Er is een speciaal onderzoeksteam gestart omdat er in juni in Deventer al een aantal brandstichtingen hebben plaatsgevonden.

Zaterdagnacht kreeg de politie rond 2.25 uur een melding binnen dat er een auto in brand stond aan de Zandsweerdsweg. De auto stond voor een carport geparkeerd en de vlammen sloegen over naar twee carports, een vouwwagen en een andere auto.

Agenten hebben bewoners van de omliggende woningen gealarmeerd en de straat afgezet. De brandweer heeft de brand geblust.

Onderzoeksteam

De afgelopen weken hebben er al een aantal brandstichtingen plaatsgevonden. Dat was voor de politie reden om een speciaal team te starten met een aantal rechercheurs, een informatiemedewerker en een analist. Op die manier kan er worden gezocht naar een mogelijk verband tussen eerdere brandstichtingen en relevantie informatie worden verzameld.

Getuigenoproep

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van de brand aan de Zandweerdsweg en de branden aan de Bernard Luninckstraat en Zenegroen? Of hebt u informatie over iemand die mogelijk betrokken is bij deze of andere branden?

Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000. Daarnaast is de politie op zoek naar beeldmateriaal. Hebt u opnamen gemaakt bij één van deze branden? Dan kunt u de beelden uploaden via het tipformulier.