Politie houdt verdachte van inbraak in Deventer aan en zoekt getuigen

Zaterdagochtend 11 juli werd rond 1.15 uur ingebroken bij een winkel aan de Keizerstraat. Dankzij informatie van een getuige hebben agenten een paar uur later een 36-jarige man uit Arnhem aangehouden. Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die op het moment van de inbraak ook in de Keizerstraat of de directe omgeving waren.

Een getuige belde na de inbraak de politie. Hij zag een man de winkel uitrennen en in een auto wegrijden. Doordat hij het kenteken door gaf konden agenten later die ochtend in Arnhem een verdachte aanhouden. Bij de inbraak is een kassalade met geld buitgemaakt. De kassalade werd die ochtend, nagenoeg zonder inhoud, teruggevonden op de Twickelostraat.

De politie is op zoek naar getuigen. Volgens een getuige was er een groepje mensen in de buurt op het moment dat de auto wegreed uit de Brinkpoortstraat. Daarnaast hoopt de politie dat mensen hebben gezien dat de kassalade werd achtergelaten op de Twickelostraat. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.