Politie Deventer: “Voetbalfeest na afloop door kleine groep verpest”

Naast de vermelding van 13 aanhoudingen spreekt de  politie in Deventer haar ongenoegen uit over zo’n 15 agressieve raddraaiers die een mooie avond, met een goed georganiseerd feest voor duizenden bezoekers, aan het eind opnieuw verpestten.

Onder invloed van drank en mogelijk pillen gingen zij op de Brink op de vuist met andere bezoekers van het voetbalfeest. De beveiliging wilde de rust herstellen maar werd agressief aangevallen door deze lieden, behorende tot de groep die steeds in beeld komen door geweld te plegen.

Om de rust te herstellen moest de politie met charges fors ingrijpen door de inzet van diensthonden (3 personen gebeten), paarden en gebruik te maken van de wapenstok. De agressie richtte zich vervolgens op de politie.

Enkele aangehouden mannen zitten nog vast. De escalatie kon snel worden beëindigd waarna de rust nagenoeg terugkeerde. De politie kan zich de schrik en de afkeuring onder de toeschouwers die dit meekregen goed voorstellen.

De raddraaiers van gisteravond behoren tot de groep die de laatste competitiewedstrijd met de Graafschap en de wedstrijd tegen Ferencváros in Emmen verstierden. De politie zal met haar partners overleggen hoe verder te gaan met deze groep die de club en de stad veel imagoschade toebrengt.