Mannen uit Bathmen, Voorst en Apeldoorn slachtoffer ernstige mishandeling in Apeldoorn

In de nacht van zaterdag op zondag 8 november heeft de politie zes jongeren aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegenover drie andere mannen aan de Roggestraat in Apeldoorn, vlakbij het Beekpark.

Het voorval vond plaats rond 04.00 uur. Twee mannen van 24 en 29 uit Voorst en Bathmen spraken een jongen aan omdat hij een grijze container omtrapte. Kort daarna kwam deze jongen samen met andere jongeren op de twee mannen af en werd het tweetal belaagd door de groep, waarbij ze veelvuldig geschopt en geslagen werden.

Vermoedelijk heeft het derde slachtoffer, een 28-jarige Apeldoorner, tussenbeide willen komen en keerde de groep zich ook tegen hem. Deze man werd hard geschopt en was ook even buiten bewustzijn. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd maar mocht vanochtend weer naar huis.

Agenten die in het horecagebied liepen zijn gewaarschuwd over wat er gebeurd was en op aanwijzing van de mannen uit Voorst en Bathmen is de groep verdachten, die net in een taxibus gestapt was, aangehouden door de politie. Het gaat om jongeren tussen de 16 en 21 jaar oud uit Den Bosch, Rosmalen en Zeist. De verdachten zijn allemaal ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.