Mannen aangehouden op verdenking van kledingdiefstal in warenhuis aan de Brink

Zondagmiddag 5 juli heeft de politie op de Den Elterweg in Zutphen een auto staande gehouden waar een verdachte in zou zitten die rond 15.00 uur kleding gestolen zou hebben bij een warenhuis aan de Brink in Deventer.

De politie ontving meerdere meldingen over de verdachte. Eerst werd vanuit het warenhuis gemeld dat er een winkeldief ontkomen was, inclusief signalement van de man. Even later zagen toezichthouders dat de man bij een andere man in de auto stapte en wegreed. Deze auto werd in Zutphen staande gehouden.

In de auto zaten een 36-jarige man uit Klarenbeek en een 36-jarige man uit Enschede. De man uit Klarenbeek voldeed aan het signalement van de winkeldief die in Deventer was gesignaleerd. De bestuurder, de man uit Enschede, is ook aangehouden, op verdenking van heling en/of diefstal. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

In de auto trof de politie een behoorlijke hoeveelheid kleding aan, vermoedelijk grotendeels of volledig van diefstal afkomstig. De herkomst van alle kleding wordt nog onderzocht, mogelijk zijn er ook spullen uit een tweede winkel gestolen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.