‘Kledingophalers’ aangehouden dankzij alerte getuige

Op donderdag 20 augustus 2015 omstreeks 10.35 uur werden surveillerende agenten op de Oude Bathmenseweg in Deventer aangesproken door een 53-jarige man uit Deventer.

Hij vertelde de agenten dat hij en zijn vrouw hadden gezien hoe twee personen in een personenauto de kledingzakken van een stichting, die voor een goed doel aan de weg waren geplaatst, werden weggehaald. Hij vond dit opvallend omdat deze zakken normaal gesproken in een bestelbusje worden opgehaald in plaats van een personenauto.

De man heeft het telefoonnummer gebeld dat op een dergelijk zak vermeld stond en kreeg zijn vermoeden bevestigd. De man vertelde waar de auto was gebleven, het merk en een gedeelte van het kenteken.

25 zakken kleding

De agenten zijn daarop naar het betreffende adres gegaan en troffen de auto, twee mannen en een vrouw aan. Het betrof een 41-jarige man uit Apeldoorn, een 51-jarige man uit Deventer en een 48-jarige man uit Deventer. Tevens troffen de agenten ongeveer 25 zakken met kleding die bestemd waren voor een stichting die deze plasticzakken een week eerder had verspreid.

De drie personen werden aangehouden voor verdenking van diefstal in vereniging. De 25 zakken zijn in beslag genomen. Na het afleggen van een verklaring werd het trio weer in vrijheid gesteld.