Inbreker zakt door dak in Wilp en valt op agent, tweede verstopt zich in container

Archieffoto

WILP – In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli, heeft de politie in Wilp twee inbrekers op heterdaad aangehouden.

Alerte buren hadden gestommel gehoord in de woning van de buurman. De buren wisten dat de buurman niet thuis was en hadden hierop de politie gebeld. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en sloten mogelijke vluchtwegen af.

Een agent ging, in gezelschap van de hondengeleider, de achtertuin van de woning in en troffen braakschade aan. De inbreker bevond zich op dat moment nog in de woning en wilde via het dak van de veranda vluchten. Echter zakte hij door het dak en kwam op de agent terecht. Aangezien de inbreker nog een koevoet in zijn hand had en wilde vluchten, werd hij gebeten door de politiehond en kon hij worden aangehouden.

De tweede verdachte had zich in een vuilcontainer van de buren verschanst. Ook hij is aangehouden. In de auto van de verdachten, troffen agenten inbrekerswerktuig aan, waaronder een bivakmuts. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek. Dankzij alerte buren, konden beide inbrekers worden aangehouden.