Inbreker uit Polen dankzij alerte buurtbewoonster aangehouden in Deventer

Foto: Politie

Dankzij een alerte buurtbewoonster hebben agenten dinsdagmorgen 6 december op de M.C. Escherweg een 32-jarige man uit Polen aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak aan de Bart Bokhorststraat.

Een vrouw zag twee mannen rondjes rijden in haar buurt. Ze fietsten op een mountainbike en hadden veel aandacht voor de omgeving. Ze vertrouwde de situatie niet en belde de politie. Er gingen meteen twee politieagenten bij haar langs. Ze had foto’s gemaakt van de verdachten en gaf een duidelijk signalement door.

Woninginbrakenteam

De agenten gingen op zoek naar de twee mannen. Ze konden één van hen staande houden, de andere ging er vandoor. De man die staande werd gehouden, een 32-jarige man uit Polen, had inbrekerswerktuigen bij zich en spullen die mogelijk gestolen waren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De spullen bleken te zijn weggenomen bij een inbraak aan de Bart Bokhorststraat. Het woninginbrakenteam onderzoekt de inbraak en is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Onderbuik gevoel

De politie is erg blij met de melding van deze alerte vrouw. Zeker tijdens deze donkere dagen is extra aandacht voor verdacht verdrag heel belangrijk. Bel de politie als u getuige bent van een situatie waar u geen goed gevoel over heeft.

Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*