Feest Burgemeester van Heemstralaan loopt uit de hand, politie gebruikt wapenstok

Drie mannen (17, 45 en 55) en een vrouw (44) uit Deventer zijn donderdagavond 16 juli aangehouden na een overlastmelding uit de buurt.

Die melding had te maken met een feest aan de Burgemeester van Heemstralaan. Daar werd een luidruchtige groep mensen aangetroffen die onder invloed van alcohol was. Ze schreeuwden, vloekten, scholden en waren niet voor rede vatbaar om tot bedaren te komen.

De groep keerde zich vervolgens tegen de aanwezige politiemensen die grip op de situatie probeerden te krijgen. Dat leidde na inzet van meerde politie-eenheden tot de aanhouding van de 17-jarige jongen en de 45-jarige man (belediging politiemensen); de 55-jarige man (weigering vertrek op vordering politie); en de 44-jarige vrouw (beletten werk politie en verzet bij aanhouding). Een (nog) onbekende man dreigde dakpannen naar de politie te gooien.

Bij de politie-inzet werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Het viertal is in afwachting van hun verhoor / ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hen en naar de toedracht van het incident wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.