Dumpingen van mogelijk drugsafval in Teuge en Wenum Wiesel

Foto ter illustratie, betreft niet de daadwerkelijk dumping

TEUGE – De politie doet onderzoek naar dumpingen van mogelijk drugsafval in Teuge en Wenum Wiesel en is op zoek naar getuigen.

Aan De Zanden in Teuge, vlakbij het vliegveld, werden donderdagochtend vijftien jerrycans aangetroffen. Even later nog eens twee aan de Zandenallee: in totaal zeventien dus. Aan de Papegaaiweg in Wenum Wiesel werden donderdagochtend eveneens jerrycans aangetroffen: in totaal dertien stuks. De twee dorpen liggen op korte afstand van elkaar. Een mogelijk verband tussen de twee dumpingen maakt dan ook deel uit van het politieonderzoek.

Melden

Dat onderzoek moet nog uitwijzen of het inderdaad om drugsafval gaat. Het betreffen in ieder geval schadelijke, chemische stoffen. Heeft u iets gezien, gehoord of meer informatie over de dumpingen? Meld dit dan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Via het laatste nummer is een melding voor de politie nooit terug te herleiden naar een melder. U blijft dus volledig anoniem. Ook eventueel beelden – denk aan bewakingscamera’s of dashcams – kunnen interessant zijn. Mocht u over dit soort beelden beschikken, meld dit dan direct.

Enorme impact

Dumpingen van (drugs)afval hebben gigantische impact en soms zelfs milieuschade tot gevolg. Als jerrycans of vaten gaan lekken, zijn de gevolgen gigantisch. De kosten voor het opruimen van het afval zijn hoog en komen voor rekening van de grondeigenaar. In veel gevallen gaat het om gemeenschapsgeld.