Dronken bestuurder veroorzaakt botsing op A32

Een 45-jarige automobilist uit Steenwijk is zaterdagavond 22 augustus aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. De drie inzittenden van de auto die werd aangereden kwamen met de schrik vrij.

De man uit Steenwijk reed zaterdagavond rond 20.40 uur over de A32 in de richting van Meppel toen hij ter hoogte van Steenwijk achterop zijn voorganger botste.

Deze auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Deventer, raakte daardoor in onbalans en kwam in de berm in een greppel terecht. De auto sloeg daarbij over de kop. De bestuurster en haar twee passagiers, een 26-jarige vrouw uit Schalkhaar en een klein kindje, bleven daarbij wonder boven wonder ongedeerd.

De veroorzaker raakte door de aanrijding eveneens de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van alcohol werd een alcoholtest afgenomen. Deze mislukte omdat de man niet goed mee werkte.

Hierop werd hij aangehouden zodat op het bureau een ademanalyse kon worden afgenomen. Hij verzette zich en weigerde op het bureau alle medewerking. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man is zondag na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.