Diefstallen aanhangwagens met steigermateriaal in Deventer en Zwolle in Opsporing Verzocht

ZWOLLE – DEVENTER – Het programma Opsporing Verzocht zal vanavond aandacht besteden aan de diefstal van aanhangwagens met steigermateriaal in Deventer en Zwolle.

In de maanden april en mei zijn in Deventer en Zwolle aanhangwagens gestolen. In alle gevallen was er steigermaterialen op de aanhangwagens bevestigd. Het is niet zeker dat de drie zaken met elkaar te maken hebben of dat dezelfde daders erbij betrokken zijn, maar er zijn wel overeenkomsten.

Deventer

Op donderdag 15 april werd rond 20:40 uur vanaf een afgesloten terrein aan de Duurstedeweg een aanhangwagen met steigermateriaal gestolen. Ruim zes weken later was het weer raak. Toen verdwenen aanhangerwagens vanaf de Smeenkhof. Bij beide diefstallen forceerden de daders het toegangshek tot het terrein, waarna ze de sloten van de aanhangwagens vernielden en ze achter stationwagons, mogelijk een Peugeot en een Opel, koppelden. De aanhangwagens van het bedrijf aan de Smeenkhof zijn inmiddels weer terecht

Zwolle

Op woensdag 12 mei was het raak aan de Marsweg. Onbekende personen braken het toegangshek tot het terrein open waarna twee stationwagons het terrein opreden. Even later reden beide voertuigen het terrein weer af, inclusief aanhangwagens met steigermateriaal. De armen van de steigers op deze aanhangwagens waren groen. Dat was speciaal zo gemaakt voor het bedrijf.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 14 september 2021 van 21.20 tot 22.05 uur te zien op NPO1. De volgende dag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Ook is het terug te kijken via NPO Start. De eerstvolgende uitzending is op 21 september 2021 van 21.20 tot 21.50 uur via NPO1.