Deventenaar aangehouden voor woningoverval in Zutphen

Foto: Politie
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  

Zutphen – Zondagavond 8 juli 2018 raakte een 70-jarige man in Zutphen zwaargewond toen hij in zijn woonwagen werd overvallen door twee gemaskerde mannen.

Dit gebeurde rond 21:00 uur aan de Berkenlaan. Er is toen gevochten en er is geschoten. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt. De overvallers vluchtten daarna in een auto in de richting van de Den Elterweg. Vermoedelijk reden zij in een zwarte auto, model hatchback.

In de nacht van 8 op 9 juli werd er rond 2.00 uur een uitgebrande auto gevonden aan de Eerbeeksedijk in Loenen. Toen agenten bij deze brand kwamen was de auto, een Volkswagen Golf, al helemaal uitgebrand. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de woningoverval en de uitgebrande auto.

Vanmorgen heeft de politie een 33-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij wordt verdachte van betrokkenheid bij deze woningoverval. In november 2018 hield de politie ook al een man aan voor deze overval. Dit was een 21-jarige man uit Deventer.

Ondanks deze aanhoudingen is het onderzoek nog in volle gang. Daarom roept de politie mensen nog steeds op tips door te geven:

– Wie weet meer over de achtergrond of aanleiding van deze overval?
– Wie weet meer over de identiteit van een mogelijke derde dader?
– Wie heeft meer informatie over de uitgebrande auto (een zwarte Volkswagen Golf, model hatchback)?

Alle informatie kan relevant zijn voor het onderzoek. Tips doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).