Deventenaar aangehouden na ontdekken hennepkwekerij en nep-merkkleding

Epe/Deventer – De politie heeft op maandag 18 juni in de bossen bij Epe een hennepkwekerij ontdekt. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een tip van een passant over een verdachte situatie.

De tip leidde niet alleen tot de vondst van hennep in het bos. In Deventer, in de woning van de eigenaar van de auto, werd een voorraad hennepstekjes en nep-merkkleding gevonden. Een 38-jarige man uit Deventer is aangehouden.

Even na 13:30 uur kreeg de politie een melding over een verdachte auto in een bosperceel aan de Vossenbroekweg in Epe. De auto stond geparkeerd op een locatie waar normaal gesproken geen auto’s komen. Agenten gingen meteen op de melding af en vonden in de buurt van waar de auto had gestaan een veld waar hennepstekjes waren geplant. De stekjes werden verwijderd en vernietigd.

Nep-merkkleding

De politie is vervolgens naar de woning van de eigenaar van de auto gegaan aan de Hunneperkade in Deventer. Daar troffen de agenten dozen aan met in totaal 314 hennepstekjes en benodigdheden voor de hennepkweek.

Daarnaast werd een voorraad vermoedelijke nep-merkkleding gevonden. De hennepstekjes, het materiaal voor de kweek en de kleding werd in beslag genomen. Ook de auto werd tezamen met diverse gereedschappen in beslag genomen. De kleding wordt op echtheid onderzocht en de stekjes worden vernietigd.

In overleg met justitie wordt bekeken of de auto en het gereedschap verbeurd verklaard kan worden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.