Brandweer evacueert bewoners appartementencomplex in Deventer vanwege kelderbrand

Archieffoto

DEVENTER – In de binnenstad van Deventer is vrijdagavond rond 18.15 uur brand uitgebroken aan de Polstraat.

Er heeft een korte hevige brand gewoed in de kelder van een appartementencomplex gewoed. Omdat het om een locatie in de binnenstad ging heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Er zijn 10 appartementen ontruimd. De brandweer heeft met een ladderwagen 2 mensen van dak gehaald. Tijdens de ontruiming heeft de brandweer meerdere deuren moeten forceren. De mensen zijn opgevangen in het stadhuis. Burgemeester Ron König ging ook naar het stadhuis om met de geëvacueerde mensen te spreken en zich te laten informeren door de hulpdiensten.

Rond 19.55 uur liet de Veiligheidsregio weten dat de brand gelust was. Momenteel worden metingen uitgevoerd om te beoordelen of bewoners weer veilig naar huis kunnen. Salvage helpt de bewoners bij de afhandeling van de schade. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

UPDATE: De bewoners van de appartementen kunnen weer terugkeren naar hun woning. De brandweer heeft in totaal 3 mensen met de ladderwagen gered. 2 van dak, 1 van balkon. Ook zijn 3 katten door de brandweer gered waarvan er 1 is behandeld door de dierenambulance.

Na de brand werd ontdekt dat in één van de woonruimten een hennepkwekerij met 70 tot 80 planten aanwezig was.