Berging gekantelde vrachtwagen A1 tussen Bathmen en Lochem gaat tot na middernacht duren

BATHMEN – LOCHEM – Door een gekantelde vrachtwagen is de A1 richting Hengelo dicht tussen Bathmen en Lochem. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om vanaf knooppunt Beekbergen.

Het incident gebeurde dinsdagmiddag rond 17:45 uur. De vrachtwagen was gevuld met 24 ton asfaltcomponent. Dit ligt over meerdere rijstroken en het opruimen ervan zal nog enige tijd in beslag nemen. Ook is er diesel gelekt. De afhandeling duurt zeker tot na middernacht. Zo moet onder meer het asfalt hersteld worden. Daarnaast vinden bergingswerkzaamheden plaats. Rijkswaterstaat werkt hard om rond 22:00 uur weer een rijstrook vrij te geven.

Ga je richting de Duitse grens? Dan kun je omrijden vanaf knooppunt Beekbergen. Voor het incident staat inmiddels een file van 7 kilometer met een vertragingstijd van ruim een uur. Vanaf Deventer kom je hierin terecht.

UPDATE 20.20 uur:

De lading die nog in het voertuig zat, is eruit gehaald. Zo kunnen de bergers nu beginnen met het rechtzetten van de vrachtwagen.

Update 21:44 uur

De vrachtwagen staat weer overeind en is van de weg af. Daarnaast zijn de wegwerkers zojuist gearriveerd. Zij gaan aan de slag met een spoedreparatie aan het asfalt. Rijkswaterstaat geeft rond 22:15 uur één rijstrook vrij. De andere twee rijstroken gaan eerder dan verwacht open. Dat zal rond 23:15 uur zijn.