Automobilist moet rijbewijs waarschijnlijk lange tijd missen na snelheidsovertreding bij Deventer

Archieffoto

DEVENTER – Gistermiddag reed een onopvallende motorrijder van de verkeerspolitie nabij knooppunt Beekbergen toen hem een snelle auto voorbij kwam rijden. In de werkzaamheden richting Deventer reed de bestuurder van deze auto 160 km/u, waar de maximumsnelheid 90 km/u was.

Vervolgens ging het gas er nóg meer op en reed de bestuurder 187 km/u waar hij nog iets uitliep op de motorrijder van de verkeerspolitie. De maximumsnelheid was op dat stuk snelweg 100 km/u.

De bestuurder werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd, tevens werd hem proces-verbaal en een EMG aangezegd. Het rijbewijs wat de bestuurder echter inleverde was het rijbewijs waar hij enige tijd geleden aangifte van vermissing had gedaan.

“De inhoudingstermijn bij een “first-offender” is bij een snelheidsovertreding van 70 km/u of meer welgeteld 4 maanden. Maar omdat deze bestuurder al diverse forse snelheidsovertredingen en invorderingen in korte tijd had “verzameld” achten we de kans zeer groot dat hij voor zal moeten komen, dat de inhoudingstermijn weleens zéér lang zal zijn én dat het CBR een geschiktheidsonderzoek in gaat stellen”, aldus de politie.