Aanhoudingen in uitgaansnacht

In de nacht van zaterdag op zondag 5 april zijn in Deventer acht personen aangehouden voor onder meer het niet voldoen aan een bevel of vordering, openbare dronkenschap en eenvoudige mishandeling.

Een 21-jarige man uit Leiden en twee 22-jarige mannen uit Utrecht werden aangehouden omdat ze het werk van agenten belemmerden en zich bemoeiden met de aanhouding van een persoon. Verschillende keren werd hen gevorderd om weg te gaan. Het drietal voldeed geen enkele keer aan de vordering om te vertrekken, waarna de agenten de wapenstok gebruikten om hen op afstand te houden.

Omdat het drietal de vorderingen van de agenten nog steeds niet opvolgden zijn ze aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau.

Een 29-jarige man uit Deventer werd de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd omdat hij dronken was. Hij wilde echter niet weg gaan, waarna hij is aangehouden voor openbare dronkenschap.

Een 31-jarige man uit Raalte werd aangehouden omdat hij vrouwen uitschold en daarmee de openbare orde verstoorde. Een 30-jarige man uit Utrecht die zich met die aanhouding wilde bemoeien is eveneens aangehouden

Een 25-jarige Deventenaar is aangehouden omdat hij in een 23-jarige plaatsgenoot in het gezicht had geslagen.

Een 20-jarige man uit Twello is aangehouden omdat hij verzet pleegde toen hij uit een horecagelegenheid werd gezet nadat hij daar bezoekers lastig viel.

Alle aangehouden personen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.